+36 20 564 8164 info@beprettystudio.hu

Füllyukasztás, piercing

Szolgáltatásaink

Fülbelövés már újszülöttek, csecsemők, kisgyermekek részére is!

Fülbelövés kicsiknek és nagyoknak fiúknak és lányoknak, akár már újszülött kortól is!

Szalonunkban a Studex cég kiváló termékeivel és minőségi, steril, nikkelmentes fülbevalóival dolgozunk. Nem csattan, akár fekve is be lehet lőni a kicsik fülét, ami nagy előny a fülbelövésnél.

A kicsiknél és a nagyoknál is természetes dolog, ha félnek, izgulnak egy kicsit a fülbelövés előtt. Annak érdekében, hogy a kislányok első fülbevaló behelyezése mindenki számára egy szép élmény legyen, figyelmüket elterelve, játékosan bevonom Őket a munkafolyamatokba…

 

fülbelövés-újjszülöttnek

Mikor javasolt a fülbelövés gyermekeknél és mennyire fájdalmas nekik?

A szalonunkban végzett fülbelövést bármilyen évszakban el lehet végezni, Amennyiben a fülbelövő szakember szakszerűen és pontosan végzi a fülbelövést, akkor a keletkezett lyuk iránya a fülcimpán az arccal párhuzamosan fut, ezért sem szúrhatja a fülbevaló szárvége a fül mögötti területet, így garantáltan nem kényelmetlen a hason alvó vagy télen és ősszel sapkát viselő kislányoknak a fülbevaló viselése ebben az időszakban sem.

Pár perces sírás után megnyugszanak a babák, ez a legkíméletesebb módszer. Az általunk használt fülbevalók nem nyomják a babák fejét, mert a fülbevalók végzárója úgy van kiképezve, hogy védje a babák fejét a szúró részektől.

füllyukasztás-kicsiknek
fülbelövés-felnőtteknek

A fülbelövés menete

Érdemes olyan időpontot választani a gyerekek fülbelövése előtt, amikor biztosan nem éhesek, nem fáradtak és nem betegek. A zavaró körülmények kizárásával nyugodtabban, egyszerűbben működik a fülbelövés minden korosztály számára.

A belőhető fülbevaló kiválasztása után fertőtlenítem a fülcimpát, majd egy jelölő toll segítségével a fülcimpát jelölölöm. Csecsemők, kisgyermekek esetében ezt a munkafolyamatot mindig figyelemeltereléssel végzem, soha nem korlátozom a kislányokat szabad mozgásukban.

A fertőtlenítés, jelölés után valamelyik kísérő szülő ölében megtörténik a fülbevaló behelyezése.

A füllyukasztás minimális kellemetlenséggel jár, főleg ha a Studex, System 75 füllyukasztó készülékével történhet ami humánus, hangtalan behelyezést tesz lehetővé.

A fülbelövést követően a gyerekek rendszerint gyorsan megnyugodnak, a nagyokat a fülbevaló látványa a kicsiket a cumis üveg, játék vagy a szoptatás vigasztalja.

Gyakori kérdés, hogy fáj-e a fülbelövés és ha igen, használok-e érzéstelenítőt? Egy minimális fájdalom érezhető a lyukasztás pillanatában. Nincs, és nem is létezik teljesen fájdalom mentes fülbelövés, viszont jó hír, hogy csak a belövés pillanatára korlátozódik a kellemetlenség! Nem használok érzéstelenítőt, mert nem tudhatom, hogy esetleg ki, milyen készítményre allergiás, szalonom nincs berendezkedve az érzéstelenítő készítmények okozta esetleges allergiás tünetek kezelésére.

Miután bekerült a fülbevaló a fülcimpába, pontos, részletes tájékoztatást adok az utókezelésről, megismertetem a szülőkkel a legfontosabb tudnivalókat amit a gyakorlatban be is mutatok, továbbá lehetősége nyílik mindenkinek megtekinteni a később cserélhető fülbevaló fazonokat is.

Fülpiercing

Napjainkban rendkívül divatosak a fülpiercingek, ehhez nem fér kétség. Azonban gyakori, hogy amikor valaki elhatározza, hogy szeretne egy ilyen testékszert, akkor szembesül vele, hogy mennyire sok fülpiercing típus van, és ilyenkor el is bizonytalanodik, hogy melyiket válassza. Az alábbiakban az egyes fajtákat mutatjuk be, hogy egy picit könnyebb legyen a döntés.

 

 

A mindenki által ismert típus az earlobe, ami gyakorlatilag a fülcimpában lévő klasszikus fülbevaló. Nem sokkal odébb, vagyis a fülcimpa feletti kis kiemelkedő porcban helyezkedik el a népszerű tragus piercing. A helix piercing a külső porcba kerülő ékszert jelenti, esetében fontos tudni, hogy itt rosszabb a vérellátás, ezért a gyógyulás hosszú időt vesz igénybe. A forward helix piercing a fülkagyló elülső részén, a cimpa körül helyezkedik el. Ez alapvetően a diszkrétebb típusok közé tartozik, és akár több is szúrható belőle. Szintén lassabban gyógyul a rook piercing, amit a felső porcredőbe szúrunk. Népszerű típus a conch piercing, ami a kagyló közepén helyezkedik el, függőlegesen vagy vízszintesen is szúrható. Ide sokan tetetnek akár 2-3, kisebb, néhány milliméteres testékszert. Az industrial fülpiercing a fül felső részében lévő fülpálcát jelenti. Fejfájásra, migrénre hajlamosaknak ajánljuk a daith piercinget, ami egy olyan akupunktúrás nyomáspontot aktivál, amely segíthet a migrénes tünetek enyhítésében. Manapság ez a legkedveltebb fülékszer, jótékony hatása mellett igazán dekoratív, csajos ékszer. Végül, de nem utolsó sorban, nagyon divatos még a dekoltázs, a kar, a kézfej vagy az ujjak bőre alá behelyezett kis ékszer, a microdermal, ami szintén egy mutatós és különleges ékszer.

 

 

Daith piercing a migrén megszüntetésére

A migrén egy neurológiai állapot, ami általában fejfájással, fejgörccsel jár, amit gyakran hányinger, hányás, fény- és hangérzékenység kísér.  Jelenleg még nincs olyan tudományos kutatás, ami igazolná, hogy hatékony a piercing a migrénes rohamok kezelésében, megelőzésében, de a vendégek pozitív tapasztalatai alapján azt mondhatom, hogy ritkulnak vagy megszűnnek a migrénes panaszok. 

A migrén piercing a hallójárat fölötti porcredőbe szúrt piercing csak gyakorlott szakemberre bízzuk a behelyezését. Akupunktúrás pont szúrásával stimuláljuk azt az idegvégződést, ami csillapíthatja a fejfájást, fajtától függetlenül. Akár migrénes, akár tenziós típusú a fejfájás, segíthet a piercing, erősséget és a gyakoriságát tekintve is.

A fülpiercingek terén szinte végtelen számú lehetőségünk van, hiszen a különféle típusok akár kombinálhatóak is. Helyük attól függően, hogy porcos vagy lágy részbe lett szúrva, néhány hét vagy hónap alatt gyógyul. Az alapos tisztításra és az ápolásra természetesen minden esetben oda kell figyelni, hogy elkerüld a gyulladást, fertőzést, erről feltétlenül kérj pontos tájékoztatást a szalonban! Sokan tartanak a fülpiercingek szúrásától, azonban ez nem jár nagy fájdalommal, de előzetesen nyugodtan érdeklődj, hogy pontosan mire számíthatsz az egyes fajtáknál.

Orrpiercing

Többféle orvosi fémből készült ékszerek közül választhatsz, legyen az Swarovski köves, vagy sima arany, ezüst gömböcske. Nagyon hamar gyógyul, hosszú utókezelést nem igényel. Fájdalomérzet szinte teljesen elhanyagolható, 10 perc alatt elkészül, a jelöléstől elkezdve a lövésig.

 

A hagyományos orr piercing szúrástól eltérően az orr piercing belövésnek az a lényege, hogy nem tűvel, branüllel szúrjuk az orrot hanem a
fülbelövéshez hasonlóan egy orrlyukasztó készülékkel helyezzük be az orrékszert az orrcimpába. A Medisept orrlyukasztóval történő lyukasztás három előnnyel is rendelkezik a hagyományos tűvel történő szúráshoz képest:

– Kevésbé fájdalmas, mert az orrlyukasztó készülék a szúrást követően azonnal elhelyezi az orrpiercinget az orrba, így nincs szükség további műveletre.

– Gyorsabb, mert egy mozdulattal szúrjuk át az orrcimpát.

– Higiénikusabb mert a szakember a szúrás során nem érinti az egyszer használatos, steril kapszulába csomagolt orrékszert.

Összegezve tehát, a technikai újdonságoknak köszönhetően az orrpiercing behelyezés a Medisept kíváló termékeivel higiénikus, kíméletes a jó minőségű titánium ékszerek használatával rendkívül biztonságos.

Az orrpiercing belövésének menete

Z

Lefertőtlenítem a bőrt

Z

Bejelölöm az ékszer helyét

Z

Egy pillanat alatt a Medisept készülékkel belövöm az orrpiercinget

Z

Utókezelő géllel bekenem a seb szélét

Z

Ellátlak az utókezelési tanácsokkal

Néhány fontos utókezelési tanács orrbelövés után

 

Az első hónap teendője:

– A belőtt orrpiercinget mindennap meg kell forgatni az orrcimpában, lehetőleg fürdés közben vagy közvetlenül utána. Fogjuk meg a piercing fejrészét és jobbra- balra forgatva mozgassuk meg. Erre azért van szükség, hogy az orrékszer a belövés után ne száradjon bele az orrcimpába.
Egy tévhit szerint nem érheti az orrot víz, ez nem igaz semmi problémát nem okoz, ha a frissen szúrt orrlyukat víz éri, sőt a nedves, felpuhult orrcimpába sokkal könnyebb az orrékszert megforgatni.

– After piercing gel használata naponta. Juttassunk az orrcimpára a lyuk köré az orrékszer alá egy kisebb mennyiséget az utókezelő készítményből. Az utókezelő készítmény szalonomban is kapható.

– Naponta egyszer körbe kell törölgetni az orrcimpát az orrékszer alatt, mert a felgyülemlett szennyeződések (izzadság, por, szappan maradék, smink…stb) gyulladást okozhatnak. A törölgetést egy nedves törlőkendővel (popsitörlővel) célszerű megtenni. Óvatosan húzzuk ki egy kicsit az orrékszer majd a lyuk környékét törölgessük át. A kamilla vagy az alkohol használatát az utókezelésnél nem javasolnám, mert nagyon kiszárítja a bőrt! Ne szárítsuk inkább hidratáljunk a bőrt.

– A belőtt orrékszert az első hónapban nem szabad kivenni. Egy hónap szükséges ahhoz, hogy a piercing szára körül az orrcimpa hegesedjen és kialakuljon egy stabil átjárhatóság.

A következő hónapok teendői:

– Egy hónap után cserélhető a belőtt orrékszer, de maradhat is. Amennyiben nem tervezik kicserélni az orrpiercinget, viselhetők huzamosabb ideig is hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést.

– Függetlenül attól, hogy kicserélték vagy sem a belőtt orrékszert nagyon fontos folyamatos viselés mellett, hogy legalább havonta egyszer ki kell venni az ékszert (legyen az bármilyen anyagból is) és alaposan át kell mosni az orrcimpát és az orrékszert is meleg, szappanos vízzel.

– Az orrcimpán a lyuk, orrékszer hiányában összenőhet. Nem szabad húzamossabb ideig az orrot piercing nélkül hagyni. Azért nő össze gyorsan, mert az orrcimpán a lyuk nem egy természetes állapot. Szervezetünk az orrlyukat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt (ékszer hiányában) regenerálni majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság a szervezetünknek viszont egy természetes feladat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban idősebb korban lassabban megy végbe.

– Az orrpiercing cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszerek cseréje.

Néhány jótanács probléma esetén:

Amennyiben az orrcimpa váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatom szerint a piercinget NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő az orrcimpa. A kezeléshez jól használható készítmények a Sudocrem, Tetran vagy Gentamycin (utóbbi két krém recept nélkül patikákban is kapható). Ezen készítmények nagyon hatékonyak. Egy fogvájó segítségével egy kisebb adag krémet kell juttatni az érintett területre a piercing alá naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll. A gyulladás megszűnte után ki kell venni a piercinget, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni az orrcimpa folyamatos tisztán tartására az orrpiercing alatt.

A belőtt orrékszer első cseréje:

Egy hónap elteltével az orrpiercing cserélhetők, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat az orrcimpára az orrlyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt orrékszert egy határozott mozdulattal kihúzzuk. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a orrcimpába. (Kis mennyiségben, bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez)

Köldökpiercing

A köldökpiercing behelyezést nagy gyakorlattal a Medisept professzionális eszközeivel, minőségi nikkelmentes orvosi fémből készült köldök ékszereivel végzem.

 

A hagyományos köldök piercing szúrástól eltérően a köldök piercing belövésnek az a lényege, hogy nem tűvel, branüllel szúrjuk a köldököt hanem a fülbelövéshez hasonlóan egy speciális lyukasztó készülékkel helyezzük be az ékszert a köldökbe.

A Medisept köldöklyukasztóval történő lyukasztás három előnnyel is rendelkezik a hagyományos tűvel történő szúráshoz képest:

– Kevésbé fájdalmas, mert a speciális lyukasztó készülék a szúrást követően azonnal elhelyezi a köldök piercinget a köldökbe, így nincs szükség további műveletre.

– Gyorsabb, mert egy mozdulattal szúrjuk át a köldököt.

– Higiénikusabb mert a szakember a szúrás során nem érinti az egyszer használatos, steril kapszulába csomagolt ékszert.

Összegezve tehát, a technikai újdonságoknak köszönhetően a köldökpiercing behelyezés a Medisept kíváló eszközeivel higiénikus, kíméletes a jó minőségű nikkelmentes orvosi fém ékszerek használatával rendkívül biztonságos.

A köldökpiercing belövésének menete

Z

Lefertőtlenítem a bőrt, ahová az ékszer kerülni fog

Z

Bejelölöm az ékszer helyét

Z

Egy steril csipesszel összeszorítjuk a bőrt, ezzel el is zsibbad a köldök

Z

Speciális készülékkel egy pillanat alatt belövöm az ékszert

Z

Ellátlak az utókezelési tanácsokkal

Néhány tudnivaló a köldökpiercinggel kapcsolatban

Vendégeink elmondása alapján kis kellemetlenséggel jár ez az eljárás, ami sokkal kevésbé fáj a hagyományos szúrással szemben. Kivétel nélkül rosszabbra számítottak.

A behelyezés után utókezelő géllel, és tanácsokkal látjuk el a vendégeinket.

18 év alatt írásos szülői beleegyezés szükséges.

Hozzájárulási nyilatkozat aláírása, elolvasása és ápolási útmutató átvétele feltétele a köldöklyukasztásnak.

Néhány fontos utókezelési tanács köldökbelövés után

 

Az első hónap teendője:

– A belőtt köldökpiercinget mindennap meg kell mozgatni a köldökben, lehetőleg fürdés közben vagy közvetlenül utána. Fogjuk meg a piercinget és fel- le mozgassuk meg. Erre azért van szükség, hogy a köldök ékszer a belövés után ne száradjon bele a köldökbe.
Egy tévhit szerint nem érheti a köldököt víz a belövés után, ez nem igaz semmi problémát nem okoz, ha a frissen szúrt köldököt víz éri, sőt a nedves, felpuhult köldökbe sokkal könnyebb az ékszert mozgatni.

– After piercing gel használata naponta. Juttassunk a köldök piercing köré az ékszer alá egy kisebb mennyiséget az utókezelő készítményből. Az utókezelő készítmény szalonomban is kapható.

– Naponta egyszer körbe kell törölgetni a köldököt az ékszer alatt, mert a felgyülemlett szennyeződések (izzadság, por, szappan maradék, smink…stb) gyulladást okozhatnak. A törölgetést egy nedves törlőkendővel (popsitörlővel) célszerű megtenni. A kamilla vagy az alkohol használatát az utókezelésnél nem javasolnám, mert nagyon kiszárítja a bőrt! Ne szárítsuk inkább hidratáljunk a bőrt.

– A belőtt köldökékszert az első hónapban nem szabad kivenni. Legalább egy hónap szükséges ahhoz, hogy a piercing szára körül a bőr hegesedjen és kialakuljon egy stabil átjárhatóság.

A következő hónapok teendői:

– Egy hónap után cserélhető a belőtt ékszer, de maradhat is. Amennyiben nem tervezik kicserélni a köldök piercinget, viselhető huzamosabb ideig is hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést.

– Függetlenül attól, hogy kicserélték vagy sem a belőtt ékszert, folyamatos viselés mellett nagyon fontos a tisztántartás!

– Az köldök, ékszer hiányában összenőhet. Nem szabad húzamossabb ideig a köldököt piercing nélkül hagyni. Azért nő össze gyorsan, mert a köldökünkön a lyuk nem egy természetes állapot. Szervezetünk a lyukat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt (ékszer hiányában) regenerálni majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság a szervezetünknek viszont egy természetes feladat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban idősebb korban lassabban megy végbe.

– A köldök piercing cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszer cseréje.

Néhány jótanács probléma esetén:

Amennyiben a köldök a lyuk körül váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatom szerint a piercinget NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő a lyuk. A kezeléshez jól használható készítmények a Sudocrem, Tetran vagy Gentamycin (mindhárom krém recept nélkül patikákban is kapható). Ezen készítmények nagyon hatékonyak. Egy fogvájó segítségével egy adag krémet kell juttatni az érintett területre a piercing alá naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll. A gyulladás megszűnte után ki kell venni a piercinget, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni a köldök folyamatos tisztán tartására és a minőségi ékszerek viselésére.

A belőtt köldök ékszer első cseréje:

Egy hónap elteltével a köldökpiercing cserélhető, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat az ékszer szárára a lyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt ékszert egy határozott mozdulattal kihúzzuk. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a köldökbe. (Kis mennyiségben, bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez)

Füllyukasztás, piercing (0-99 éves korig)

ÁRAK

Füllyukasztás Studex 75 fülbevalóval (a fülbevaló külön fizetendő)

5000 Ft

Füllyukasztás hagyományos készülékkel (benne van az árban a fülbevaló)

6000 Ft

Orrékszer behelyezés géppel

11 000 Ft

Köldök piercing géppel

12 000 Ft

Daith (migrén) piercing beméréssel

15 000 Ft

Shenmen (szorongás,álmatlanság) beméréssel

15 000 Ft

Egyéb fül, orr, köldök ékszerek szúrása

(tragus, industrial, rock, conch, stb)

10 000 Ft

Utóápoló a füllyukasztáshoz

1000 Ft

Jelentkezz be hozzánk!

Bejelentkezés

+36 20 583 0717

1

Időpontkérés

Hívj minket az elérhetőségeinken és egyeztessünk időpontot!

2

Kezelés

Vedd igénybe a kényeztető és legmodernebb szolgáltatásainkat!

3

Élvezd!

Zsebeld be a sok dicséretet, amit a kezeléseink után kapsz!

Vagy foglalj időpontot!

Bencsik Erika

Kozmetikus mester

Nagy Bianka

Kozmetikus